Träffa andra som gillar onlinespel

Onlinespel är något som bara ökar i popularitet. Trots det är det fortfarande många fördomar och negativa åsikter kring fenomenet. Det är inte alltid man känner sig bekväm med att erkänna att man gillar onlinespel eller blir förstådd om man väljer att berätta. Framförallt om man är vuxen, vilket är väldigt tråkigt. Onlinespel kan vara en trygg plats för introverta att vara sociala, det är ett drogfritt umgänge och en hobby som kan hålla hjärnaktiviteten på topp. Det kan vara svårt att träffa andra “gamers” i verkliga livet men det finns föreningar som kan hjälpa till med just detta.

Även en samhällsnytta

Det finns olika föreningar och internetforum man kan söka efter träffar “irl” (internetförkortning för in real life = i verkliga livet). I Gävle har IOGT-NTO Spelträffar för unga med problem i hemmet, vilket man från svenska e-sportföreningen tycker är mycket bra. Det är ett sätt för unga att se att det finns alkoholfria sätt att umgås på ett tryggt och kontrollerat sätt. Just runt jul och nyår är det många som inte ännu är myndiga som vill hitta på något och lätt hamnar i kläm. På så vis kan onlinespel även bli en samhällsnytta och ersätta rollen fritidsgårdarna en gång spelade i samhället.

En uppsjö onlinespel

Det finns en lång rad med populära onlinespel. De riktigt stora namnen är såklart Skyrim, World of Warcraft, Oblivion och Diablo, för att nämna några ur rollspelskategorin. Sådana här spel tar ofta upp väldigt mycket tid och det är lätt att bli uppslukad och kanske spela för mycket. Om man spelar för länge blir hjärnan trött och behöver nya intryck för att kvickna till. Då kan man behöva en paus och göra något annat en stund, man kan behöva komma ut och träffa folk. Att umgås fysiskt och spela biljard i Stockholm eller i den staden man bor kan vara ett välkommet sätt att rensa tankarna och göra en ännu bättre på sitt spelande.