Spelkaraktären Lara Croft

Det finns nog inte många spelnördar som inte hört talas om Lara Croft, den äventyrslystna, kvinnliga karaktären från spelserien Tomb Raider. Hon skapades av brittiska Core Design 2001 och har därifrån gått vidare till att innehålla flera olika speluppdateringar och ett par filmer. Den första filmen kom ut redan 2001 och Lara Croft spelades då av Angelina Jolie och nu, 2018, släpptes en ny version av filmen där Ms Croft spelas av vår egen, svenska Alicia Vikander. Lara Croft är dottern till en engelsk Lord, som, i den mest populära versionen ska ha varit en arkeolog, vilket också är Laras yrke. Båda hennes föräldrar försvinner under en expedition och Lara dedikerar sen resten av sitt liv till att leta efter sin pappa och/eller ta hämnd på de som kan ha dödat föräldrarna.

Klassiska spel

Spelen håller än idagTomb Raider spelen är i princip odödliga, liksom till synes Lara Croft själv, och det finns inget roligare än att damma av ett gammalt klassiskt spel som Tomb Raider 1, 2 eller 3 (som är de absolut bästa versionerna) och riktigt frossa i nostalgispelande. Man kan fortfarande hitta gamla spel som dessa i många elektronikaffärer runt om i landet. Kolla på allaannonser.se där du kan hitta dem som säljer Tomb Raider. Vare sig du spelar på Xbox, Playstation eller datorn så kan du här få tag på de flesta versioner av spelen.

Den nya filmen

Den senaste versionen av filmen Tomb Raider spelades in i Sydafrika och England. Alicia Vikander hårdtränade inför filmrollen med tränaren Magnus Lygdback för att klara av alla de fysiskt påfrestande momenten i filmen, bland annat scener på Table Mountain i Sydafrika. Det är inte lätt att följa i Angelina Jolies fotspår men Alicia har klarat det galant efter all träning. Hon körde också en keto-diet för att maximera sin fitness. Lara Croft lever vidare i vår egen Alicia!